Monique van Helden

Als je op deze pagina terecht komt, wil je misschien iets meer weten van de fotograaf achter deze foto’s. Wat leuk!
Ik fotografeer al zo lang ik me kan herinneren, van mijn ouders kreeg ik elke vakantie een fotorolletje om foto’s te maken. 24 foto’s…… en heel soms, als ik het rolletje goed in de camera legde, eentje extra. Ik heb toen geleerd eerst te kijken en niet klakkeloos te klikken.

Omdat ik graag wil weten hoe alles wat leeft in elkaar zit, ben ik biologische opleidingen gaan volgen en biologie docent geworden. Ik kan me echt verwonderen als ik om me heen kijk. Dat breng ik graag over en dat leg ik ook graag vast!

Inmiddels ben ik 52 jaar en al die tijd ben ik blijven fotograferen. Om daar beter in te worden heb ik de basisopleiding van de fotovakschool gevolgd en heb ik heel veel cursussen en workshops gedaan. Nu geef ik zelf workshops aan mensen die willen leren fotograferen.

Verder ben ik gek op dieren. Ze zijn zo eerlijk! Ze hebben geen verborgen agenda en zijn trouw aan iedereen die het goed met ze voorheeft.
Ik heb een hond en twee katten, die katten leven ongeveer hun eigen leven, maar Caleb is altijd bij mij. Ik fotografeer hem graag en ik maak ook foto’s van andere honden. Ik vind het fijn om hen te leren kennen en dat ze me vertrouwen.

Op deze website deel ik mijn foto’s. Ik hoop dat je er blij van wordt. Misschien wel zo blij, dat je een foto aan de muur wilt, kijk dan eens in de webwinkel. Ik zal regelmatig nieuwe foto’s posten, kom je af en toe een kijkje nemen?