Foto’s kunnen op diverse materialen gedrukt worden. Hier kan je lezen om welke materialen het gaat.
Heb je toch iets anders in je hoofd, neem dan contact op, want bijna alles is mogelijk, ook al staat het hier niet genoemd.

Fotoafdruk op mat fotopapier

Wanneer je de foto laat drukken op mat fotopapier krijgt de foto een diepere dimensie en als je de foto inlijst achter glas, dan komen de kleuren helemaal tot hun recht.

Fine Art Print

Wanneer je foto’s laat printen op Hahnemüle Fine Art papier dat extra dik is, is de foto direct een kunstwerk. Om de foto komt een witrand van 2cm.
Omdat het papier zo dik is, kan je de foto eigenlijk zo aan de muur hangen, inlijsten kan natuurlijk wel, maar is geen must.

Zie ook deze video.

Foto op dibond

Dibond is een prachtig materiaal, het bestaat uit twee lagen aluminium en zal daardoor zeker niet krom trekken. Het resultaat is een strakke foto met een glanzende afwerking.
Aan de achterzijde wordt een onzichtbaar ophangsysteem gemonteerd waardoor de foto een centimeter van de muur af staat.

Foto achter plexiglas

De meest luxe uitstraling krijgen foto’s op dibond achter een plexiglas laag van 3mm. Deze afwerking is van museumkwaliteit. Ook deze foto’s worden aan de achterzijde voorzien van een onzichtbaar ophangsysteem.
Omdat glanzend perspex nog wel eens wil spiegelen bij directe lichtbronnen, kan je ook kiezen voor een anti-reflecterende laag (mat).

Ophangsysteem

Wanneer je een foto laat drukken op dibond of op dibond met perspex, wordt deze voorzien van een onzichtbaar ophangsysteem. De foto komt daarmee een centimeter van de muur af te hangen, wat echt mooi staat.