Monique van Helden

Als je op deze pagina terecht komt, wil je misschien iets meer weten van degene die de foto’s maakt. Wat leuk!
Ik fotografeer al zo lang ik me kan herinneren, van mijn ouders kreeg ik elke vakantie een fotorolletje om foto’s te maken. 24 foto’s…… en heel soms, als ik het rolletje goed in de camera legde, eentje extra. Ik heb toen geleerd eerst te kijken en niet klakkeloos te klikken.

Het heeft nog wel wat jaren gekost om te ontdekken wat ik eigenlijk wil fotograferen. Na mijn medisch biologische opleiding heb ik jaren in een laboratorium gewerkt en fotografeerde ik in mijn vrije tijd. Dat lab gaf geen voldoening meer en ik besloot me op het fotograferen te richten. De basis opleiding bij de fotovakschool gevolgd….heel veel geoefend…..studio gestart….en ik kon mijn brood er best mee verdienen. Maar ook dat gaf uiteindelijk geen voldoening….Het buiten zijn, de natuur, de verwondering over hoe mooi de natuur is, bleef trekken.

Nu sta ik voor de klas als biologie docent. Het overbrengen van die verwondering maakt me blij!
Maar door de uitbraak van covid-19 kon ik niet meer klassikaal lesgeven en miste ik iets waar ik blij van werd. Ik heb mijn camera weer gepakt en ben de bloemen om me heen gaan fotograferen. Gewoon in de tuin en langs het voetpad waar ik elke dag met mijn hond loop. De verwondering kwam terug en ik werd blij van de foto’s die ik maakte. En wat bleek? Ik postte die foto’s op facebook en instagram en er werden ook andere mensen blij van mijn foto’s! Wat geweldig!

En nu heb ik mijn eigen website waarop ik mijn foto’s deel. Ik hoop dat je er blij van wordt. Misschien wel zo blij, dat je een foto aan de muur wilt, kijk dan eens in de webwinkel. Ik zal regelmatig nieuwe foto’s posten, kom je af en toe een kijkje nemen?